Autobedrijf Kiers

Volvo specialist Groningen

Plan een afspraak in

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Autobedrijf Kiers is RDW APK gecertificeerd en heeft een volledig eigen keurstation voor lichte voertuigen en heeft 2 keurmeesters in dienst die een APK-keuring mogen uitvoeren.

Wanneer moet uw auto gekeurd worden.

Als auto bezitter, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw auto APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.
Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)​ is de eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar​ (voor vervaldatum APK)
(Bron RDW)

Keuring eisen RDW

De Apk-keurmeesters bij garage Kiers doen deze keuringen op basis van de officiële regelgeving (Wegenverkeerswet 1994). De keurmeester bekijkt of uw auto voldoet aan de veiligheids- en milieueisen en of uw auto op de juiste manier is geregistreerd in het kentekenregister.

 


Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

APK Logo

Contact informatie

Plan een afspraak in
Routebeschrijving naar deze locatie

Openingstijden

ma 08:00–17:00
di 08:00–17:00
wo 08:00–17:00
do 08:00–17:00
vr 08:00–17:00
za Op afspraak

Zekerheid

We staan garant voor de betrouwbaarheid en veiligheid van onze occasions. Ze worden voor aflevering nauwkeurig geïnspecteerd. En daar waar nodig worden ze vakkundig met originele of kwalitatief gelijkwaardige onderdelen gerepareerd.

Periodiek Onderhoud

Op termijn behoeft elke auto onderhoud. Dit kunnen we in onze werkplaats vakkundig voor u uitvoeren. Ook het verzorgen van APK behoort tot onze bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de service van uw airco.

Autobedrijf Kiers nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Website door De Raaf Media